Thuis in Nederland


Met onze jarenlange ervaring en door onze innige samenwerking met diverse gemeenten weten wij wat de beste woonoplossingen zijn arbeidsmigranten. Oplossingen die goed zijn voor het welzijn van de nieuwe bewoners maar ook voor de huidige bewoners in een wijk of gemeente. E&A heeft goede ervaringen met grootschalige woonlocaties. Deze locaties zijn in de nabijheid van alle voorzieningen zoals supermarkt, sportclub en kerk. De integratie verloopt daardoor soepeler. Wijkbewoners ervaren dit ook als prettiger dan het alternatief van meerdere kleine woonlocaties in de wijk.


Privacy voor bewoners

E&A Wonen heeft studio’s voor 1 tot 2 personen. Waar andere aanbieders werken met 4 personen op een kamer, kiezen wij voor meer privacy voor iedere bewoner. Dat komt de woonrust ten goede en is natuurlijk voor het welzijn van de bewoner veel beter. We gaan uit van minimaal 20m2 eigen ruimte. Daarbij komen natuurlijk nog de gemeenschappelijke ruimte. Iedere studio heeft een eigen douche en toilet. De keuken is per sector van een aantal kamers met een eigen ijskast. Ook dat woont veel prettiger dan één centrale keuken.


Inrichting

De woonsmaak van arbeidsmigranten is anders dan wat gangbaar is in Nederland. Wij houden van wit op de muur. Arbeidsmigranten vinden een kleurtje of fotobehang mooi. Daar houden we rekening mee om mensen zich thuis te laten voelen. We kiezen voor de inrichting louter voor kwaliteitsproducten. De boxspring bedden zijn minimaal van 3-sterren hotelkwaliteit. De meubelen komen van Ikea: degelijk uitgevoerd en van een mooi design. De wasmachines en drogers zijn van Miele. Met drogers voorkomen we overigens dat het binnenklimaat klam is van drogende was. Wij zorgen er ook voor dat er voldoende strijkplanken en strijkbouten zijn. Op de vloeren ligt degelijk vinyl met houtlook en de gordijnen zijn verduisterend van muur tot muur. Zodat iemand met nachtdienst ook een goede rust heeft. Voor de dames is een extra garderobekast ter beschikking. Die blijken toch altijd net iets meer kleding te hebben. Met inrichting en voorzieningen zit E&A Wonen ver boven de SNF-norm.


Toezicht

Per locatie werken we met een vaste beheerder. Dat is in de praktijk geen politieagent maar eerder een huisvader. Die toeziet op rust en reinheid in de woonlocatie en dit bereikt door communicatie en begrip. Hij bouwt een vaste band op met de bewoners, helpt hen en is een luisterend oor waar nodig. Nieuwe bewoners maakt hij wegwijs in de omgeving, soms door ze letterlijk rond te rijden. En hij bouwt een persoonlijke band op met de bewoners, bijvoorbeeld door maandelijks een gezamenlijke maaltijd te bereiden.